Kom zingen op de natuurlijke manier. Maak kennis met de Lichtenberg® methode.
Je lichaam is een geweldig instrument dat oneindige mogelijkheden biedt. Deze workshop is een ontdekkingstocht naar je natuurlijke stem. Leer en voel waar je resonans* holten zitten (oren, neus, kaken, tong, keel en mondholte) en ontdek hun talloze mogelijkheden. Ervaar de trilling en gebruik alle zintuigen in combinatie met je stem.

Heel erg je best doen en op kracht willen zingen werkt eerder belemmerend. Door kleine oefeningen tijdens de workshop ervaar je dat je de klank vanuit je stem kunt laten stromen en zo een lichtere en zuivere en verfijnde toon kan krijgen. Het forceren van de stem of moeite doen om de klank zo perfect mogelijk te produceren valt uiteindelijk weg. Je zingt gemakkelijker en lichter. Je merkt dat direct in de liedjes en canons die aangeboden worden.

Tijdens de workshop

  • doen we eenvoudige inzingoefeningen (zoals neuriën) die fantastische resultaten kunnen geven.
  • maken we onderscheid tussen spreek- en zangstem doordat zij corresponderen met de rechter- en linkerhersenhelft
  • verbreden we de dynamiek en nuances in de toon (hard en zacht) door met kleuren te werken (voorstellingsvermogen aanspreken op licht blauw donkerblauw etc.)
  • leren we makkelijker te improviseren door luistervaardigheid te ontwikkelen en vergroten (luisteren naar elkaar)

Zelfvertrouwen en de klank toelaten zijn de trefwoorden om een ronde, vaak vollere stem te krijgen. Uiteindelijk ervaar je veel meer vrijheid in de beweging van klank en stem.

*Resonans betekent letterlijk ‘ weerklinken’. De trilling die ontstaat in het strottenhoofd wordt verfraaid door het meetrillen van de lucht en laat zich weer- klinken (resoneren) in vele delen van het lichaam: neus/keel/mondholte oren en hoofdholten en kaken. Dan ontstaat er een mooie toon..    

De workshops duren van 10:00 tot 17:00 uur.

Kosten 2024: € 75,00 p.p. inclusief onbeperkt koffie en thee.

U kunt zich aanmelden voor: