Bij zangschool Zingen is heerlijk ontdek je wat je allemaal met je stem kunt doen en verbaas je je over hoe je door zang- en ademtechniek een lied kunt laten klinken. Door mee te doen met een workshop Stemtraining of Natuurlijk zingen, door te zingen in een koor, door individueel zangles of door een bedrijfsworkshop van één dag maak je kennis met het unieke geluid van je eigen stem. En ga je heerlijk zingen

Sinds 1993 is Adriaen van der Veen de drijvende kracht achter de zangschool ‘Zingen is heerlijk’ in Amsterdam. Hij stelt zich ten doel de eigenheid en expressie van ieders eigen stem te ontwikkelen. In dit kader geeft hij zangles en stemcursussen voor kinderen en volwassenen en dirigeert en begeleidt hij verschillende koren.

Activiteiten bij ‘Zingen is heerlijk!

Activiteiten die ‘Zingen is heerlijk!’ organiseert zijn (workshops) stemtraining en -expressie, stemimprovisatie en zangles (zowel individueel als voor bedrijven) en zomerzang- en acteerweken in Frankrijk.

Lichtenberg® methode

Adriaen is zich aan het bekwamen in de Lichtenberg® methode: een ontdekkingstocht naar je natuurlijke stem. Vrij en onbezwaard zingen door je lichaam en geest, je zintuigen en verbeelding te onderzoeken en te stimuleren in plaats van je stem door louter techniek proberen te beheersen.

TaT (Tinnitus Adem Therapie)

Als ervaringsdeskundige verdiept Adriaen zich (sinds 2015 ) in methodieken die helpen bij gehoorstoornissen bij musici en zangers. Een veel voorkomende stoornis is tinitus; het waarnemen van een aanhoudend geluid in het hoofd, of in één of beide oren, zonder dat er een externe geluidsbron aanwezig is. Vooral de TAT (Tinnitus Adem Therapie) methode van Maria Holl, die in Nederland wordt uitgedragen door Henriëtte Bakker, blijkt een zeer werkbare methode te zijn om de klachten te verminderen.

Bedrijfsactiviteiten

Bedrijven kunnen terecht voor een cursus “Coaching en training in communicatie” en “Spreken in het openbaar” voor groepen”. Een ludieke manier van teambuilding is de cursus “Teambuilden met lijf en leden”.