Stemdocent Adriaen van der Veen begon zijn zangstudie in 1980. Hij kreeg les van Anneg Konings, Pierre Schuytemaker en Ilyana Melita. Hij specialiseerde zich voornamelijk in het zingen van het Italiaanse repertoire uit de Romantiek.

Vanaf 1990 volgde hij stemtrainingen bij het Roy Hart instituut in Zuid-Frankrijk. Dit vormde voor hem een bron van inspiratie voor de mogelijkheden van de menselijke stem. Als leraar wil hij zijn kennis en enthousiasme graag aan anderen overdragen. In 1993 start Adriaen met zangschool ‘Zingen is heerlijk’ en geeft zang- en stemtrainingen, zowel individueel als voor groepen, koren, bedrijven en instellingen.

Tussen 1994 en 2014 organiseerde Adriaen regelmatig meerdaagse workshops met gastdocenten van het Roy Hart Theatre.
En sinds een aantal jaar organiseert hij zomerzangweken in Frankrijk, ééndags zangworkshops en leidt hij een klassiek en een musicalkoor in zijn Stichting Grand Stand..

Met stichting Grand Stand heeft hij jarenlang musicals voor volwassenen geproduceerd, met als doel voor amateur(koor)zangers de drempel naar het theaterpodium te verlagen. Zijn stichting Applause4kids was tussen 1999 en 2020 zeer succesvol met kindermusicals en jeugdtheater. Alle producties van beide stichtingen werden uitgevoerd in echte theaters.

Sinds 2015 verdiept Adriaen zich in methodieken die helpen bij gehoorstoornissen als tinitus. Vooral de TAT (Tinnitus Adem Therapie) methodevan Maria Holl, die in Nederland wordt uitgedragen door Henriëtte Bakker, blijkt een zeer werkbare methode te zijn om de klachten te verminderen.

Adriaen is zich ook aan het bekwamen in de Lichtenberg® methode: een ontdekkingstocht naar de natuurlijke stem. Vrij en onbezwaard zingen door je lichaam en geest, je zintuigen en verbeelding te onderzoeken en te stimuleren in plaats van je stem door louter techniek proberen te beheersen.

Adriaen treedt ook solistisch op voor klein publiek.