Stemdocent Adriaen van der Veen begon zijn zangstudie in 1980. Hij kreeg les van Anneg Konings, Pierre Schuytemaker en Ilyana Melita. Hij specialiseerde zich voornamelijk in het zingen van het Italiaanse repertoire uit de Romantiek.

Vanaf 1990 volgde hij stemtrainingen bij het Roy Hart instituut in Zuid-Frankrijk. Dit vormde voor hem een bron van inspiratie voor de mogelijkheden van de menselijke stem. Als leraar wil hij zijn kennis en enthousiasme graag aan anderen overdragen.

Met stichting Grand Stand produceerde hij tussen 1993 en 2005 musicals voor volwassenen, met als doel voor amateur(koor)zangers de drempel naar het theaterpodium te verlagen. In 2011 heeft Adriaen het GRAND STAND classickoor opgericht.

In 1993 start Adriaen met zangschool 'Zingen is heerlijk' en geeft zang- en stemtrainingen, zowel individueel als voor groepen, koren, bedrijven en instellingen.

Sinds 1994 organiseert hij driedaagse workshops met gastdocenten van het Roy Hart Theatre. Daarnaast organiseert Adriaen zomerzangweken in Frankrijk, ééndags zangworkshops en begeleidt hij kinderkoren via buurtprojecten.

Zijn stichting Applause4kids houdt zich bezig met kindermusicals en jeugdtheater. Alle producties van beide stichtingen worden uitgevoerd in echte theaters.

Adriaen treedt ook solistisch op voor klein publiek.