Kennis maken
LEDEN GEZOCHT
Contact

Stichting Grand Stand
C. Krusemanstraat 43 II
1075 NE Amsterdam

Tel: (020) 671 83 63
GSM: 06 222 478 38

KvK: 34120492
IBAN: NL65 INGB 0008321935

Koorzang en musical bij GRAND STAND

Stichting GRAND STAND is in september 1999 opgericht door Adriaen van der Veen en komt voort uit zangschool ‘Zingen is heerlijk’. Het doel van GRAND STAND is om voor amateur (koor)zangers de drempel naar het theaterpodium te verlagen. Hiertoe produceerde GRAND STAND musicals die veelal waren gebaseerd op Amerikaanse films en Broadwaymusicals uit de jaren ‘30, ‘40 en ‘50.

Vele zangtalenten hebben hun kunsten op de planken gebracht in de musicals:'Let me sing and I'm happy'; 'Ballots of love'; 'Porter in Paris'; 'Try a millionaire' en 'Heroes on the run'. Onder regie van Jan Leibbrandt-van der Vleugel speelde GRAND STAND in 2002 de musical 'Anything for Love'; in 2003 de revue 'Dancing to Delight' in 2004 de musiklucht 'De ster' en in 2005 de musical 'Veel Liefs!'. Deze producties bevatten naast de originele composities ook bewerkingen en eigen nederlandse teksten van songs gebaseerd op musicals uit de jaren '30, '40 en '50. De door het koor gezongen liedjes waren altijd prachtig meerstemmig gearrangeerd door Lodewijk de Weerd.

GRAND STAND Classickoor

In 2011 is het GRAND STAND Classickoor opgericht. Hiermee kwam een grote wens van Adriaen van der Veen uit om ook met licht klassiek repertoire te werken.

Het koor repeteert 1 x in de 14 dagen op dinsdagavond en werkt elk seizoen naar één of meerdere optredens toe. Daarnaast verzorgt het GRAND STAND Classickoor elk jaar enkele uitvoeringen met Kerst in een van de vele kerkjes in Amsterdam. Lees meer

GRAND STAND Musicalkoor

Op 16 april 2015 start het GRAND STAND musicalkoor met repetities van een reeks meerstemmige arrangementen van songs uit eerdere musicalproducties van GRAND STAND.
We streven er naar in 2015 een nieuw musicalproject genaamd 'Same ol'song' op de planken te brengen voor koor en solisten.
Voor de uitvoering zijn we druk bezig een passend format te ontwikkelen. Lees meer

Oprichter en dirigent GRAND STAND

Oprichter van de stichting GRAND STAND, Adriaen van der Veen, dirigeert en begeleidt verschillende koren (o.a. het Amstelveens koor 'Ongekend Sentiment'). Desgewenst zorgt hij voor een passend repertoire.

Adriaen is in het bezit van het Kurt Thomas certificaat (voor koordirectie van het Conservatorium Utrecht). Voor een klinkend geheel maakt hij gebruik van de fantastische meerstemmige arrangementen van Lodewijk de Weerd.

Adriaen van der Veen is sinds 1993 de drijvende kracht achter de zangschool 'Zingen is heerlijk'. Hij stelt zich ten doel de eigenheid en expressie van de menselijke stem te ontwikkelen. In dit kader geeft hij ook individueel zangles en stemcursussen aan kinderen en volwassenen.

Interessante links